economie

Dit zijn de duurste huizen die te koop staan

Door Bauke Schram - 06 mei 2016

Reinout Oerlemans behoudt zijn huis. De producent en presentator heeft zijn villa in Laren, met een vraagprijs van 8,7 miljoen euro naar schatting het duurste huis van Nederland, uit de verkoop gehaald.

Voor het duurste huis in Nederland dat nu te koop staat op Funda wordt ‘slechts’ een kleine 8 miljoen euro gevraagd. De duurste huizen staan vooral in Wassenaar en Aerdenhout en worden verkocht met zwembad, wijnkelders en in een enkel geval een privé-bioscoop.

Deze zeven woningen staan te koop op Funda voor meer dan 6 miljoen:

Loosdrecht, 6,4 miljoen euro884_720x480

Fleuriette-van-de-Velde-76x76Fleuriëtte van de Velde: Zo leven Reinout Oerlemans en andere steenrijke Nederlanders

Dit huis in Loosdrecht, inclusief zwembad, wijnkelder, bar, ondergrondse parkeergarage en enorme tuin, staat sinds twee maanden te koop op Funda. Naast het ‘normale’ binnenbad beschikt dit huis ook over een bubbelbad, jetstream, sauna, Turks stoombad, regendouches, cirkeldouche, lounge-bed, zonnebankruimte en een geklimatiseerde fitnessruimte.

Oisterwijk, 6,45 miljoen euro

324_1440Van de voorkant lijkt dit huis misschien nog relatief bescheiden, maar achter het oorspronkelijke huis gaan maar liefst twee behoorlijke aanbouwingen schuil. Verveling in dit kleine paleis – met een perceeloppervlakte van 5.817 vierkante meter – is bijna onmogelijk: naast een zwembad en een wijnbar is het huis van een ondergrondse bioscoop voorzien.

Wassenaar, 6,85 miljoen euro

476_1440 (1)

Voor het huis genaamd ‘de Pauw’, betaal je vooral voor de enorme hoeveelheid grond (een kleine 3,2 hectare). Hierop staat niet alleen een landhuis, maar ook een plantenkas en een groot bosgebied.

Noordwijk, 7,215 miljoen euro738_1440

Deze ‘paradijselijke villa’ in Noordwijk brengt gezellige buren met zich mee: het huis grenst aan het grondgebied van de familie Heineken. De villa, gevestigd in het midden van de Noordwijkse duinen, heeft zes slaapkamers en staat al meer dan een half jaar te koop voor meer dan 7 miljoen.

Aerdenhout, 7,45 miljoen euro

270_1440

2733190-2Wat zijn de duurste huizen die in 2015 werden verkocht?

‘De Ransuil’ in Aerdenhout, een huis met strodak en marmeren binnenmuren, staat volgens Funda  nog maar 8 weken te koop. De villa is perfect voor de sportieveling: het wordt verkocht met zwembad en tennisbaan, én biljartruimte, terwijl de lokale hockeyclub nog geen drie minuten verderop ligt.

Wassenaar, 7,45 miljoen euro

798_1440

Dit huis staat maar een paar villa’s van ‘de Pauw’ vandaan. De woning is een rijksmonument en een landgoed met NSW rangschikking. Op het enorme landgoed bevindt zich nog een schuur ter grootte van een riant rijtjeshuis en een theehuisje.

Aerdenhout, 7,9 miljoen euro

572_1440

Voor iets minder dan 8 miljoen euro staat een enorm landgoed van meer dan 12 hectare grond tussen Aerdenhout en Vogelenzang te koop. Het klassiek ingerichte huis is de duurste woning die te koop staat en heeft nogal wat weg van het Kasteel van Versailles.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.