economie

Tienduizenden pakjes PostNL vertraagd

Door Bauke Schram - 05 december 2016

Slecht nieuws voor mensen die op het laatste moment online cadeautjes hebben besteld voor Pakjesavond: PostNL kampt met vertragingen. Tot 40.000 pakketten zullen te laat worden afgeleverd.

Diverse media berichtten maandagochtend al over een storing. In de nacht van zondag tot maandag was sprake van een IT-storing. Een vervelend moment voor PostNL, dat voor pakjesavond miljoenen cadeaus moet afleveren.

Meeste pakjes gewoon bezorgd

2016-02-29 09:00:04 AMSTERDAM - Herna Verhagen, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van PostNL, en Jan Bos, CFO, geven een toelichting op de jaarresultaten van PostNL. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSENBpost laat PostNL maar niet los: vier vragen over het bod

In totaal worden op maandag 5 december 500.000 pakketten afgehandeld. De ruime meerderheid wordt gewoon bezorgd, maar tienduizenden pakjes zijn in ieder geval vertraagd, en komen misschien wel helemaal niet aan op maandag.

‘We doen ons best om het grootste deel van de vertraagde pakketten vanavond alsnog te bezorgen,’ aldus een woordvoerder. ‘Maandag is normaal geen bezorg-dag bij PostNL maar nu met de feestdagen hebben we ervoor gekozen om daar een extra bezorgdag van te maken. Dat betekent dat het relatief rustig is.’

Meer dan een miljoen pakketjes per dag

Volgens De Telegraaf beweren anonieme bronnen dat het gaat om honderdduizenden pakketjes, maar PostNL zegt dat er problemen zijn met enkele tienduizenden pakketten. De vertraagde pakjes zijn ook niet online te volgen.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. PostNL richt zich naar eigen zeggen op het oplossen van het probleem. Vorig jaar werden rond het Sinterklaasfeest dagelijks gemiddeld 1,3 miljoen pakketjes gestuurd.

Uit het onderzoek ‘Thuiswinkel Markt Monitor 2016’ van PostNL en Thuiswinkel.org blijkt dat in 2016 voor het eerst meer dan 1 miljard euro aan Sinterklaascadeaus is besteed. Meer dan 12 procent van de online aankopen werd dit jaar met een smartphone gedaan, vorig jaar was dat nog 7 procent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.