economie Premium Corner

Blockchain: wanneer komt de grote doorbraak?

Door Servaas van der Laan - 07 maart 2017

Al jaren wordt gesleuteld aan blockchain, het baanbrekende systeem dat banken overbodig kan maken. Experts weten het zeker: het is een kwestie van tijd voor het zover is. Zes vragen over een digitaal fenomeen.

Aan aandacht geen gebrek. ‘Banken verdwijnen door de komst van blokchain.’ ‘Blockchain gaat de wereld veranderen.’ Het zijn maar twee van de vele krantenkoppen over de technologie, die volgens experts voor grote veranderingen gaat zorgen. De roem is de technologie vooruitgesneld, want blockchain moet haar nut nog bewijzen. Gebruiksvriendelijke toepassingen voor consumenten heeft de technologie nog niet geleverd. Maar het lijkt een kwestie van tijd voordat dat gaat gebeuren.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
2017

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.