economie

‘Oud-topman Vestia gearresteerd voor verduistering 1,2 miljoen’

Door Berend Sommer - 04 april 2017

De fiscale opsporingsdienst (FIOD) heeft Erik Staal, de voormalige bestuursvoorzitter van woningcorporatie Vestia, gearresteerd. De oud-topman is aangehouden in zijn vakantiewoning op Bonaire.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant is Staal opgepakt vanwege het verduisteren van een bedrag van 1,2 miljoen euro. Dat bedrag was bedoeld om te investeren in woningbouw in Zuid-Afrika.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>

De FIOD zou beslag hebben gelegd op de panden van Staal in Amsterdam, samen goed voor ongeveer 1,47 miljoen euro. Of ook zijn vakantievilla op Bonaire in beslag is genomen, is niet bekend. Zijn woning in Krimpen aan de Lek zou wel in beslag zijn genomen.

Vestia-schandaal

Staal was bestuursvoorzitter van de woningcorporatie tijdens het grote Vestia-schandaal. Vestia raakte in de problemen nadat de corporatie had gespeculeerd met derivaten. De corporatie ging voor bijna 2 miljard de boot in, en de staat moest ingrijpen om een faillissement af te wenden. In 2014 werd er een parlementaire enquête gehouden over de Vestia-affaire. Controversieel was de vertrekpremie die Staal ontving, hij maakte aanspraak op 3,5 miljoen euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.