ECB Premium Corner

Wen maar aan hogere rente: wat betekent dit voor u?

Door Michiel Dijkstra - 23 juni 2017

De Europese Centrale Bank sorteert voorzichtig voor op het verhogen van de rente, voor het eerst in jaren. Goed nieuws voor gepensioneerden en spaarders, minder goed nieuws voor huizenkopers en bedrijven. Goed nieuws voor de economie?

Twee cruciale woorden ontbraken in het statement van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) op 8 juni. Hij zei: ‘De raad van bestuur verwacht dat de basisrentetarieven van de ECB voor langere tijd op het huidige niveau zullen blijven.’ Na de vorige vergadering, op 24 april, zei hij nog dat de basisrente op het huidige niveau ‘of lager’ zou blijven.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.