#Brexit

‘City onderhandelt al maanden met EU over relatie na Brexit’

Door Bauke Schram - 19 juli 2017

Afgevaardigden van The City of London, het financiële centrum van Europa, onderhandelen al maanden met de Europese Unie. Dat zegt de machtigste vrouw in The City Catherine McGuinness tegen Elsevier Weekblad.

Een goede relatie met de EU is van groot belang voor The City, stelt McGuinness. Zij wordt ‘de belangrijkste ambtenaar in The City’ genoemd. McGuinness moet ervoor zorgen dat banken niet massaal uit het financiële centrum in Londen vertrekken.

Gesprek met EU

Catherine McGuinness: ‘Ook na Brexit blijft The City razend populair bij banken’ – lees hier het interview >>

De Britse premier Theresa May voert de wensen van bedrijven op in haar agenda voor de onderhandelingen in Brussel. Volgens lobbygroepen van de bedrijven moet de Britse regering een vijandige opstelling aan de onderhandelingstafel vermijden.

Begin deze maand bleek dat een lobbygroep van The City de afgelopen weken met het officiële EU-onderhandelingsteam van Michel Barnier heeft overlegd in Brussel. De groep baseert zich op een ‘geheime blauwdruk’, waarin The City aangeeft hoe de verhoudingen eruit moeten zien na de Brexit.

McGuinness geeft aan dat de eisen van The City duidelijk zijn. Zij onthult ook wat er in die ‘blauwdruk’ staat. ‘De prioriteiten van het financiële centrum.’

Lees hier het volledige interview: ‘Ook na Brexit blijft The City razend populair bij banken’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.