#Brexit Premium Corner

‘Ook na Brexit blijft City razend populair bij banken’

Door Bauke Schram - 19 juli 2017

Nu banken massaal uit Londen vertrekken, heeft één vrouw de ondankbare taak om de leegloop van het financiële centrum The City af te remmen. Alle ogen in Londen zijn gericht op Catherine McGuinness, topambtenaar bij The City of London Corporation, de gemeentelijke instantie die het financiële district beheert. Zij blijft optimistisch over de gevolgen van de Brexit.

‘Ik verwacht dat Londen zeker de komende twintig tot dertig jaar het financiële epicentrum zal blijven.’ Toch lijkt de uittocht van banken en bedrijven – de Brexodus – onvermijdelijk. Banken zoeken massaal alternatieve vestigingsplaatsen voor The City, nu nog het financiële centrum van Europa, volgens sommigen zelfs van de wereld.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.