#Belastingen Premium Corner

Zo verdient u aan de trage overheid

Door Richard van Boven - 24 augustus 2017

Vaak duurt het heel lang voordat de overheid een besluit neemt over een bezwaar of vergunningaanvraag. Bij onnodige vertraging bestaat er recht op een vergoeding. De regeling is er al jaren, maar er wordt nog steeds te weinig gebruik van gemaakt.

Reageert de overheid maar niet op uw aanvraag voor een vergunning voor een dakkapel? Of hoort u nooit meer iets van uw bezwaarschrift bij de Belastingdienst? Dat kan u flink wat geld opleveren. Voor elke dag dat de gevraagde beslissing te laat is, kunt u een vergoeding (dwangsom) krijgen die kan oplopen tot 1.260 euro. Er is wel een aantal voorwaarden.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.