Ondernemingen Premium Corner

Dit zijn de CEO’s die u in de gaten moet houden in 2018

Door Ron Kosterman - 28 december 2017

Welke bazen staan het komend jaar in de schijnwerpers? Elsevier Weekblad maakt een overzicht van de vijf opvallendste CEO’s van dit moment.

Unilever en AkzoNobel gingen dit jaar gebukt onder Amerikaanse aanvallen. Zowel de producent van zeep, thee en ijsjes als de verffabrikant was doelwit van een vijandig overnamebod. Unilever mepte KraftHeinz voortvarend weg, maar AkzoNobel is voorlopig niet van de ellende af.

Die mag Thierry Vanlancker oplossen, de Belg die afgelopen zomer de ‘oververmoeide’ CEO Ton Büchner kwam vervangen. Dat ook in 2018 bekende Nederlandse bedrijven overnamedoelwit worden, valt zeker niet uit te sluiten. Het klimaat is er naar: investeringsmaatschappijen bulken van het geld, en lenen om overnames te financieren blijft door de lage rente aantrekkelijk. Zo lijkt Ahold Delhaize een voor de hand liggende overnamekandidaat.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner