Overname Premium Corner

Wat wil KKR met margarine van Unilever?

Door Jasper Meeuwissen - 18 december 2017

Unilever verkoopt zijn margarinedivisie voor ruim 6,8 miljard euro aan de Amerikaanse participatiemaatschappij KKR, zo werd vorige week vrijdag bekend. Wat voor organisatie zit er achter de overname van de producent van Blue Band, Becel en Zeeuws Meisje?

KKR is in 1976 opgericht door drie zakenbankiers van het inmiddels ter ziele gegane Bear Stearns. Daar werkten de destijds ervaren vijftiger Jerome Kohlberg, de ambitieuze dertiger Henry Kravis en zijn volle neef George Roberts samen aan de eerste grote leveraged buyouts – overnames die hoofdzakelijk worden gefinancierd door de geleende overnamesom als schuld op de balans te zetten van het bedrijf dat wordt overgenomen. Deze overnamestrategie maakt het mogelijk om met beperkte middelen een grote overnamesom op te hoesten.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.