Flitshandel Premium Corner

Hollandse lefgozers dupe van Haagse bonusangst

Door Joris Heijn - 07 maart 2018

Flitshandelaren verdienen veel geld in goede tijden en weinig in slechte. Maar dat mag niet meer van drie coalitiepartijen. De bonusangst in het egalitaire Nederland dreigt drie ondernemende wereldspelers van Hollandse bodem de grens over te jagen.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) dacht dat het een technische aangelegenheid was, maar het bleek een mijnenveld: de bonussen voor flitshandelaren.

Bankiers mogen geen hoge bonussen meer krijgen (maximaal 20 procent in Nederland). Voor flitshandelaren gold een dergelijk plafond niet. In tegenstelling tot banken speculeren zij namelijk niet met spaargeld van consumenten en hoeven ze ook niet gered te worden als het mis gaat.

Zij handelen alleen met hun eigen geld. Het is ook niet zo dat perverse prikkels in deze sector de samenleving veel schade hebben berokkend, zoals dat bij banken wel gebeurde bij de kredietcrisis in 2008.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.