Sustainer Homes Premium Corner

Gert van Vugt: ‘Er zijn bomen zat om alles van hout te bouwen’

Door Jasper Meeuwissen - 24 april 2018

Met drie kompanen richtte Gert van Vugt (29) architectuurbedrijf Sustainer Homes op. Met hun modulaire bouwmethode voor huizen en andere gebouwen willen ze de wereld verduurzamen.

De uitvalsbasis is wat je mag verwachten van een ambitieus architectuurbureau met veel millennials in dienst en als missie de bouw te verduurzamen. Een hippe werkplek in een omgebouwd saai UWV-kantoor in Utrecht met eigen koffiebar en een woud van planten.

‘Op maandag eten we met zijn allen in het restaurant, de andere dagen koken we zelf op een elektrisch pitje,’ zegt Gert van Vugt, één van de vier oprichters van Sustainer Homes. Hij is de CEO en terwijl zijn collega’s in de pannen roeren, geeft hij een rondleiding. Als de lunch klaar is, stromen de ontwerpers en projectmanagers naar het vegetarische buffet en gaan schouder aan schouder aan een lange tafel zitten.

Inzetten op energieneutrale houten prefab-gebouwen

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.