Doorwerken Premium Corner

Stoppen met werken op uw 66ste, hoezo?

Door Floortje Gunst - 17 april 2018

Het is uw goed recht om te stoppen met werken als u de pensioenleeftijd bereikt. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Eén op de tien gepensioneerden besluit door te werken. ‘Voor het geld hoef ik het niet te doen. Mijn werk kleurt mijn leven.’

Hoera, u hebt de pensioenleeftijd bereikt. Een mijlpaal. U kunt het nu natuurlijk voor gezien houden en uw welverdiende vrije tijd besteden aan museumbezoek, kleinkinderen en stedentrips. Dat is uw goed recht. Maar u hoeft niet thuis op de bank te gaan zitten, waar verveling op de loer ligt. Vergeet niet, u hebt nog heel wat jaren voor de boeg. Mannen die nu 65 jaar zijn, hebben gemiddeld nog 19 jaar te leven, vrouwen zelfs 21.

De wet bepaalt weliswaar dat het op 66-jarige leeftijd – en straks iets later – mooi is geweest. Maar laat u vooral niet aanpraten dat u op dat moment bent afgeschreven. U en uw leeftijdgenoten zijn vitaler en fitter dan ooit. Als het werk fysiek niet te zwaar is, is doorwerken juist heel gezond, wijst onderzoek uit.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.