Elektrische auto's Premium Corner

Concurrentie dreigt Tesla in te halen

Door Michiel Dijkstra - 14 mei 2018

Kan automaker Tesla zijn voortrekkersrol behouden? In ­Nederland worden al meer elektrische Volkswagens dan Tesla’s verkocht.

Tesla is niet zoals andere automakers. Volkswagen bijvoorbeeld is 85 miljard euro waard op de beurs: het verkocht in 2017 bijna 11 miljoen auto’s. De Amerikaanse autofabrikant Ford – beurswaarde: 38 miljard euro – verkocht 6,6 miljoen auto’s. Tesla, dat 43 miljard euro waard is, verkocht er 100.000.

De waarde van het bedrijf dat elektrische auto’s bouwt, is zo hoog omdat beleggers torenhoge verwachtingen hebben. Ze gaan ervan uit dat Tesla’s topman, de charismatische Elon Musk, de autowereld op zijn kop zal zetten. Met vernuftige technologieën, zoals de grote aanraakschermen op het dashboard, of de automatische piloot die Tesla’s laat rijden zonder dat je hoeft te sturen. En met spectaculair design, zoals de blikvangende vleugeldeuren van de SUV Model X.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.