AVG Premium Corner

‘Nieuwe Europese privacywet is tegenstrijdig’

Door Servaas van der Laan - 31 mei 2018

Er moet nog eens goed worden gekeken naar de nieuwe Europese privacywet, vindt Bipul Sinha, CEO van softwarebedrijf Rubrik. De wet bevat tegenstrijdige eisen waaraan bedrijven moeilijk kunnen gehoorzamen.

Op de vijfde verdieping van Europlaza, een kantorengebouw naast stadion Amsterdam ArenA, staan de champagneglazen klaar. Hier, op het Europese hoofdkantoor van Rubrik, wordt het vierjarige bestaan van het softwarebedrijf afkomstig uit de Amerikaanse techregio Silicon Valley gevierd. Rubrik zei u? Het bedrijf groeide in vier jaar van 0 naar 800 medewerkers, levert software aan honderden klanten wereldwijd, inclusief de Nederlandse overheid, aan grote academische ziekenhuizen en aan telecombedrijven. Het is een van de snelst groeiende unicorns, oftewel beloftevolle start-ups uit Silicon Valley die op een waarde van meer dan 1 miljard dollar (omgerekend ruim 850 miljoen euro) worden geschat. Toch zullen veel mensen bij het horen van de naam hun schouders ophalen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.