omscholen Premium Corner

Waarom dit hét moment is om van baan te wisselen

De banen liggen voor het oprapen. Voor wie zich afvraagt of zijn werk straks nog wel bestaat, of voor wie toe is aan iets anders, is dit het moment om van baan te wisselen. Maar hoe doe je dat? ‘Richt je allereerst op kansrijke banen.’

Jaren werkte hij als oefentherapeut Mensendieck. Het beviel om allerlei redenen niet meer. Toen een kno-arts Bart Jan Metselaar vertelde dat er door de vergrijzing veel audiciens nodig zijn, besloot hij de opties eens te verkennen. Inmiddels meet hij, tot volle tevredenheid, bij Beter Horen klanten hoortoestellen aan.

In veel sectoren zitten werkgevers te springen om personeel

In de huidige hoogconjunctuur liggen de banen voor het oprapen. In de ICT, de techniek, het onderwijs, de zorg, maar in nog veel meer sectoren zitten werkgevers te springen om personeel. Niet alleen om vakmensen, maar ook om theoretisch opgeleiden met hbo- of universitair niveau.

Tegelijk vragen veel werknemers zich af of hun baan door alle technologische ontwikkelingen over tien jaar nog wel bestaat. Ook hogeropgeleiden maken zich zorgen. Waar veel administratieve banen verdwijnen, zijn ook minder managers nodig.

Daarnaast zijn er werknemers die, na vele jaren werken, twijfelen of ze hun huidige werk nog leuk en uitdagend genoeg vinden om de rest van hun carrière te blijven doen. Zeker omdat iedereen tegenwoordig langer moet doorwerken. De tijd dat je rond je 55ste kon stoppen, is voorbij.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.