Huizenmarkt Premium Corner

Bouwbedrijf failliet: ‘crisis gaat nu beginnen’

Door Servaas van der Laan - 01 mei 2018

Een bouwbedrijf dat failliet gaat terwijl de vraag naar kantoren en huizen groter is dan ooit? Het overkwam bouwbedrijf Moonen uit ’s-Hertogenbosch. Niet de crisis, maar de bouwhausse werd de aannemer fataal.

De toekomst van het Brabantse bouwbedrijf Moonen zag er een paar jaar geleden stralend uit. De crisis was voorbij en het bedrijf nam weer het ene na het andere bouwproject aan. Het trok zelfs de provinciale grens over en ging grote woontorens bouwen in Diemen en luxe appartementen in Amsterdam.

Maar de groei liep uit op een drama toen bleek dat de kosten van personeel en materiaal harder stegen dan het bedrijf had voorzien. Begin deze maand werd duidelijk dat Moonen niet meer in staat was om de rekeningen te betalen, waardoor een faillissement onvermijdelijk was.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.