Jeroen Kuitenbrouwer Premium Corner

Jeroen Kuitenbrouwer: ‘Als alle ogen op mij zijn gericht, klap ik dicht’

Door Gerbert van der Aa - 11 juni 2018

Directeur Jeroen Kuitenbrouwer (51) van KH Music, dat jingles maakt voor NPO Radio 1, staat vaak al om vijf uur op. Dan is hij ’s middags op tijd klaar om te gaan kitesurfen.

Hij was gitarist in verschillende popbands, maar op een podium staan, is eigenlijk niks voor Jeroen Kuitenbrouwer. ‘Ik ben nogal een zenuwpees,’ zegt hij op een terras in Utrecht. ‘Als alle ogen op mij zijn gericht, klap ik dicht.’ Het conservatorium was zijn jeugddroom, maar auditie doen, vond hij te eng. ‘Studiowerk is veel minder zenuwslopend. Daar kan ik in alle rust werken en een opname zo nodig opnieuw doen.’

Anno 2018 is Kuitenbrouwer een van Nederlands succesvolste componisten van muziek en jingles voor radio en televisie. Zijn bedrijf KH Music maakte onder meer de muzikale huisstijl voor omroep KRO-NCRV en tv-zenders NPO 1, NPO 2 en RTL 8. Zijn composities, soms niet meer dan een paar seconden lang, zijn onder meer te horen in Koffietijd en EenVandaag. Vorig jaar won KH Music twee Buma Awards voor audiovormgeving.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.