M'n goeie geld Premium Corner

‘Met een spaarrekening ben je onafhankelijk’

Door Denise van Dalen - 15 juni 2018

‘Mijn laatste grote uitgave was een weekeinde Denemarken, twee maanden terug. Dat kostte 300 euro: 50 euro per nacht en 50 euro per dag om te eten.

‘Ik doe niet zuinig aan, maar ik geef heel weinig uit, eigenlijk. Het meeste geef ik uit aan vakanties. Reizen is mijn hobby. Ik maak meestal kleine reisjes in Europa. Om spullen geef ik niet veel. Ik voel niet de behoefte om te kopen, ik ben niet materialistisch.

Robert Ossenblok (25)

Managementtrainer bij Amazon

 

  • Nettomaandinkomen  3.257 euro
  • Nettohuur appartement in Luton, Verenigd Koninkrijk  342 euro

‘Boeken koop ik wel graag. Ik heb een verzameling van tweehonderd boeken over geschiedenis, filosofie en psychologie. Alles bij elkaar kostte die verzameling mij 2.000 tot 4.000 euro. Het laatste boek dat ik aanschafte, was The Euro van Joseph Stiglitz, voor 20 euro.

‘Tijdens mijn studie kocht ik mijn boeken bij Amazon. Zo heb ik het bedrijf waarvoor ik nu werk leren kennen. Voordat ik er aan de slag ging als managementtrainer was ik er zelf anderhalf jaar manager. Ik verdien 2.850 pond per maand, omgerekend 3.257 euro.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.