Te Koop

Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee

Door Servaas van der Laan - 03 juli 2018

Iedere week recenseert Elsevier Weekblad een bijzonder huis in Nederland. Deze week een herenhuis in Scheveningen op fietsafstand van de zee.

Jarenlang werd dit herenhuis in de oude dorpskern van Scheveningen bewoond door studenten. Begin dit jaar besloot de eigenaar, een particuliere belegger, het te verkopen. Een beslissing die op goedkeuring kan rekenen van de buurman, oud-­minister en bankbestuurder Gerrit Zalm.

Glimmend marmer

Een projectontwikkelaar die gespecialiseerd is in de renovatie van oude Haagse huizen, nam het pand in uitgewoonde staat over. Dat er ooit studenten woonden, is niet meer te zien. Het gloednieuwe marmer in de hal glimt nog. Waar ooit kamertjes waren, is nu één grote woonkamer met aangrenzende open keuken en openslaande deuren naar de tuin. Die is niet echt groot, wat wordt gecompenseerd door de balkons aan de voor- en achterzijde.

Herenhuis

Adres: Seinpoststraat 12

Plaats: Den Haag

Provincie: Zuid-Holland

Woonoppervlakte: 200 m2

Prijs: 849.000 euro k.k.
Fundalink

Op de vloer beneden ligt parket in het populaire vissengraadmotief. De marmeren look van de hal keert terug in het keramische blad van de keuken, die met onder meer een wijnkoeler van alle gemakken is voorzien.

Geen zin in gedoe

Waar het kon, hebben de bouwvakkers de originele elementen in ere hersteld. De trap is bewerkt, geverfd en opnieuw bekleed, de ornamenten op de plafonds zijn opnieuw gestuct, de originele kozijnen en deuren zijn weer als nieuw. De karakteristieke erker aan de voorkant is voorzien van gebogen dubbel glas.

‘Waar het kon, zijn de ­originele elementen in ere hersteld’

Wie graag in een herenhuis uit 1912 wil wonen, maar geen zin heeft in het gedoe van een verbouwing, kan zeker eens een kijkje nemen. Met zijn vijf ruime slaapkamers is het huis uitermate geschikt voor een gezin. De ligging is met een park, kinderboerderij en zwembad om de hoek en de zee op 5 minuten fietsen, kindvriendelijk te noemen.

Grip op je Vermogen 2018

Het lijkt steeds beter te gaan met de Nederlandse economie, maar is dat wel zo? Hoe helpen we onze kinderen of ouders om goed te kunnen leven, zonder dat we zelf op de blaren moeten zitten? Het congres Grip op je Vermogen op 5 oktober 2018 biedt de antwoorden.

 

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.