Kantoor Premium Corner

Knettergek in de kantoortuin

Door Maartje Schulz - 10 augustus 2018

In een open kantoor ben je als een prooi op een open vlakte. Je wordt in de gaten gehouden, ziet onrustige bewegingen en hoort lawaai. Nergens kun je vluchten naar een beschutte plek. Toch blijft ‘open’ de trend.

In de natuur willen mensen zich achter een rotsblok kunnen verschuilen, of in hoge grassen kunnen wegduiken. Als dat niet kan, word je gek.’ Ook op kantoor hebben mensen soms beschutting nodig, zegt Wim Pullen (62), directeur van het Center for People and Buildings, het Delftse wetenschappelijke kenniscentrum over mensen en gebouwen. In een kantoortuin ben je als een prooi op een open vlakte. Je hoort continu lawaai om je heen en ziet onrustige collega’s voorbijlopen, die misschien op je scherm loeren.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
2018

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.