Maison Kelder Premium Corner

Bob Kaptein: ‘Mijn doel is niet meer winst, maar meer lol’

Door Fleuriëtte van de Velde - 13 augustus 2018

Bob Kaptein (46) werkte zeven jaar bij een bank, maar wilde iets doen wat hij leuk vond. Nu is hij eigenaar van banketbakkerij Maison Kelder, een begrip in de regio Den Haag.

Bob Kaptein komt aanlopen in een fuchsiaroze poloshirt, over zijn blauwe overhemd. Op zijn borst prijkt het logo van Maison Kelder, de Haagse banketbakkerij waarvan hij zeven jaar eigenaar is. Hij trok het shirt niet speciaal aan voor deze gelegenheid. ‘Het is onze bedrijfskleding. Trek ik altijd aan als ik ’s ochtends binnenkom. Ik merkte in de auto dat ik had vergeten hem uit te trekken en dacht toen: ach, laat maar aan.’

Wie is Bob Kaptein?Bob Kaptein

Studeerde technische bedrijfskunde in Twente. Werkte zeven jaar bij ABN AMRO, waar hij werkprocessen optimaliseerde. Kocht in 2011 banketbakkerij Maison Kelder. Woont met vrouw en drie kinderen in Utrecht. Houdt van toerskiën. En van koken: hij deed ooit mee met de tv-kookwedstrijd Over de kook.

Mochten de werknemers van Maison Kelder destijds bang zijn geweest voor een arrogante bankier die ‘de tent’ vanuit een ivoren toren zou gaan leiden, dan was die angst ongegrond. Want bankier was hij weliswaar – Kaptein werkte zeven jaar bij ABN AMRO, waar hij werkprocessen optimaliseerde – maar arrogantie is hem vreemd.

De in zijn ogen afstandelijke cultuur bij de bank ging hem steeds meer tegenstaan. Toen hij in 2006 bijna om het leven kwam bij een lawine, besloot hij zijn hart te volgen en te gaan ondernemen. Al was dat niet zijn doel. ‘Ik wilde niet zozeer ondernemen, maar iets doen wat ik leuk vind.’

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.