M'n Goeie Geld Premium Corner

‘Mijn vrienden weten dat ik altijd terugbetaal’

Door Jasper Meeuwissen - 15 augustus 2018

‘Voor de belangrijkste dingen in het leven krijg je niet betaald, zoals kinderen opvoeden en voor anderen zorgen. Een programmeur verdient drie keer zoveel als iemand die gehandicapte kinderen verzorgt. Dat is toch raar? Ik kan daar verdrietig van worden.

‘We meten alles in economisch nut. Bijdragen aan een betere ­wereld en het welzijn van anderen telt nauwelijks. We kunnen echt nog veel beter herverdelen, mensen moeten niet meer nemen dan ze nodig hebben. Je kunt toch geen vijf ijsjes tegelijk eten? Deel ze uit en eet ze samen op. Het lijkt wel of mensen geld gebruiken om een gat in hun hart te vullen. Maar ze worden daar niet gelukkiger van.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.