Overstappen Premium Corner

Kleine banken groeien als kool na schandalen

Door Joris Heijn - 18 september 2018

Na een bankschandaal klinkt de roep om over te stappen. Kleine banken groeien als kool. En gaan steeds meer op grootbanken lijken.

Het begint een vast ritueel te worden. Elke keer als een bank in opspraak is – en dat gebeurt de laatste tijd nogal vaak – klinkt de roep om die bank te verlaten en in te ruilen voor een bank die ‘gewoon’ doet. Na de zoveelste salarisrel en onoplettende bankiers die drugskartels en witwassers faciliteren, raakt het geduld van klanten op.

Duurzaam groeit hard

Uit een inventarisatie van Elsevier Weekblad blijkt dat het aantal relletjesoverstappers en klanten die overstappen als er even geen rumoer is rond de bank, inmiddels behoorlijk is. Het aantal consumenten die hun betalingen laten uitvoeren door een duurzame bank, steeg in tien jaar met ruim een half miljoen. Triodos groeide in tien jaar van 67.000 rekeninghouders in Nederland naar 415.000. ASN, dat tien jaar geleden nog geen betaalrekening aanbood, heeft er inmiddels 211.000.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.