transitievergoeding Premium Corner

Ontslagvergoeding is niet lager bij aanstaande pensionering

Door Richard van Boven - 09 oktober 2018

Een leraar wordt in augustus 2016 ontslagen omdat hij al jaren ziek is. Hij heeft ruim 38 jaar voor de betreffende scholengroep gewerkt en wijst zijn werkgever op de regeling voor de toekenning van een transitievergoeding.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De leraar berekent dat hij op basis van zijn salaris en langdurige dienstverband recht heeft op een transitievergoeding van ruim 73.500 euro bruto.

Zijn werkgever wil hem veel minder geld meegeven omdat hij over ruim 20 maanden een AOW-uitkering ontvangt. Ook de kantonrechter vindt dat de leraar geen recht heeft op de volledige transitievergoeding. Hij verlaagt de vergoeding naar 25.000 euro bruto. De transitievergoeding is namelijk een stuk hoger dan het salaris dat de leraar nog zou hebben ontvangen.

Volgens de Hoge Raad moet de leraar echter gewoon het volledige bedrag aan transitievergoeding krijgen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.