11 vragen aan Premium Corner

Monique Maarsen: ‘Ik probeer altijd als laatste te spreken’

Door Fleuriëtte van de Velde - 19 april 2019

1. Wat voor een jeugd had u?

Monique Maarsen (50)
Werkte bij Nestlé en Zadelhoff en sinds 2001 in het familiebedrijf Maarsen Groep. Sinds 2005 is ze er algemeen directeur. Ze is commissaris bij accountant EY en voorzitter van de raad van toezicht van Kinderen Kankervrij (KIKA). Getrouwd, drie kinderen.

‘Een beschermde jeugd. Ik groeide op in Amsterdam-Zuid, dat is heel dorps. Mijn school, het Vossius Gymnasium, stond daar ook. Ik legde de lat hoog. Vooral op school. Ik werkte hard. Het ging me niet om hoge cijfers, maar ik wilde alles begrijpen. Ging na de geschiedenisles naar de leraar om nog over de stof door te praten. Mijn moeder runde het huishouden en zorgde voor mij en mijn twee zusjes. Mijn vader was een echte ondernemer. Altijd aan het werk in het familiebedrijf, dat actief is in het vastgoed. Ik ging graag met hem op pad. Gebouwen bekijken, bouwplaatsen bezoeken. Het was een leuke manier om iets samen te doen. Hij sprak niet makkelijk over zijn gevoelens, maar over zijn vak konden we goed praten. We hadden het bijvoorbeeld eindeloos over het begrip “inflatie”. Dat geld minder waard kon worden, vond ik lastig te begrijpen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.