Man van de week Premium Corner

Topman TomTom zet zijn kaarten op zelfrijdende auto

Door Marijn Jongsma - 08 oktober 2019

Harold Goddijn (59) staat al 28 jaar aan het roer bij TomTom. Deze maand presenteert hij de cijfers over het derde kwartaal. Wordt de CEO daarop afgerekend?

Voor menige topman zijn de kwartaalcijfers het moment van de waarheid. Maar voor Goddijn zal het veel minder spannend zijn. De resultaten op korte termijn zijn bij TomTom ‘notoir ­irrelevant’, stelt een analist. De bezitters van een aandeel TomTom nemen een voorschot op de toekomst, en wel die van de zelfrijdende auto waarin het Amsterdamse bedrijf een grote rol wil spelen. Deze voertuigen hebben zeer gedetailleerde kaarten nodig, en TomTom maakt deze high­definitionkaarten. Daarin is de ­afgelopen jaren veel geïnvesteerd, al wordt het meeste geld nu nog verdiend met de verkoop van navigatiesystemen aan de grote automerken. De verkoop van losse kastjes, waarvan de consument TomTom kent, staat al jaren onder druk door de inbouwsystemen en het gebruik van navigatie-apps op de smartphone.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.