Man van de week Premium Corner

Oud-PvdA-voorman leidt staatsinvesteringsbank

27 november 2019

De Eerste Kamer stemde deze maand in met de oprichting van investeringsbank Invest-NL. Dit betekent dat Wouter Bos (56) nu officieel aan het roer staat van een miljardenfonds. Wat is Invest-NL?

Invest-NL wordt een investeringsbank met de staat als enige aandeelhouder. Het krijgt een investeringspot van 2,5 miljard euro. Met dat (belasting)geld moet het overheidsbedrijf investeren in ondernemingen met ‘maatschappelijke impact’. Denk aan bedrijven die zich inzetten voor energietransitie, verduurzaming en voedsel, maar ook zorg, veiligheid en onderwijs komen in aanmerking. Start-ups en scale-ups krijgen door ­Invest-NL de kans om door te groeien. De Tweede Kamer en de Raad van State vonden dit veel te breed. Door een aangenomen motie van GroenLinks zal de focus van Invest-NL daarom in het begin liggen op investeringen in de energie- en klimaattransitie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner