economie

ABN AMRO omlaag op Beursplein 5

Door ANP - 17 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag hoger aan de handelsdag begonnen. Ook in de rest van Europa stonden de graadmeters in het groen. Op Beursplein 5 ging ABN AMRO omlaag na de presentatie van zijn kwartaal- en jaarcijfers. Beleggers beloonden speciaalchemiebedrijf DSM voor zijn handelsbericht.

Kort na de openingsbel stond de AEX-index 0,4 procent hoger op 404,99 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 618,24 punten. De indices in Parijs, Frankfurt en Londen stonden 0,3 procent tot 0,5 procent in de plus.

Hoofdfonds DSM won 2,7 procent en was lijstaanvoerder in de AEX. Het concern profiteerde in het vierde kwartaal van onder meer kostenbesparingen. Vooral de voedingsmiddelendivisie deed goede zaken. ABN AMRO zakte 4,6 procent, na een winstdaling in de laatste verslagperiode van vorig jaar vanwege onder meer wettelijke heffingen als de bankenbelasting.