economie

ABN in beroep in zaak hypotheekrente

Door ANP - 11 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – ABN AMRO gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter in een zaak rond het terugbetalen van hypotheekrente aan duizenden klanten. Volgens ABN is het vonnis gebaseerd op een verkeerde uitleg van Europese regels en uitspraken, en gaven de marktomstandigheden aanleiding tot een verhoging van de rente.

De rechtbank in Amsterdam oordeelde in november dat ABN geld terug moet betalen aan mensen die jarenlang te veel hypotheekrente betaald zouden hebben. Volgens de claimstichting Stop de Banken zou het gaan om een bedrag van naar schatting tussen 30 en 65 miljoen euro.

Stop de Banken begon in 2012 samen met de stichting Euribar namens enkele honderden aangesloten gedupeerden een rechtszaak. De aanleiding was dat de bank tussentijds eenzijdig extra renteopslagen had afgekondigd voor ongeveer 6000 klanten met een zogenoemde euribor-hypotheek, afgesloten in de periode 2005-2009.

ABN stelt dat het niets verkeerds heeft gedaan met het verhogen van de rente en dat daarom in beroep wordt gegaan tegen de uitspraak.