economie

AEX begin flink in het rood

11 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is donderdag duidelijk lager aan de nieuwe handelsdag begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa openden in mineur. Economische zorgen voerden de boventoon op de beursvloeren, waar beleggers ook een stroom aan vooral Europese bedrijfsresultaten verwerkten.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel 1,5 procent lager op 388,54 punten. De MidKap zakte 0,9 procent tot 599,87 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 1,7 procent.

SBM Offshore, dat met een min van 4,7 procent de grootste daler was in de MidKap, kondigde bij de presentatie van zijn jaarcijfers aan dicht bij een schikking te zijn met de Braziliaanse autoriteiten inzake het Petrobras-schandaal. Het neemt daarvoor een voorziening van 245 miljoen dollar. Het aan de MidKap genoteerde bedrijf zag vorig jaar de winst fors kelderen, maar stelde wel voor het eerst sinds 2011 weer een dividend voor.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.