economie

AEX opent hoger

Door ANP - 22 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is maandag hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Ook de andere Europese graadmeters stonden in de plus. Een hogere olieprijs en winsten in Azië steunden het sentiment.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 1,2 procent hoger op 417,04 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 641,06 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 1,3 procent. In Londen, waar bekend werd dat op 23 juni een referendum zal plaatsvinden over een mogelijke ‘Brexit’, ging de FTSE 0,9 procent omhoog.

In de hoofdindex op Beursplein 5 was Altice de grootste winnaar met een plus van 3 procent. Ook de verzekeraars waren in trek, zo won Aegon 2,6 procent en werd Delta Lloyd 2,5 procent meer waard. Geen enkel hoofdfonds stond in het rood.