economie

AEX opent in de min

Door ANP - 23 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met verlies geopend. Ook andere Europese beurzen zetten een stap terug, na de stevige winsten van maandag.

Vlak na de opening stond de AEX-index 1,1 procent in de min op 416,02 punten. De MidKap zakte 0,8 procent naar 637,96 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden 0,8 tot 1 procent in.

De AEX werd aangevoerd door verzekeraar Delta Lloyd, die 1,6 procent won. Volgens Het Financieele Dagblad wil Delta Lloyd zijn belang van ruim 30 procent in Van Lanschot Bankiers verkopen, om zijn kapitaal te versterken. De omstreden aandelenemissie die Delta Lloyd eerder aankondigde zou daarmee enigszins kunnen worden beperkt. Delta Lloyd gaf eind november zelf al aan dat alle opties ten aanzien van het belang worden bekeken.