economie

AEX opent met kleine winst

Door ANP - 10 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag iets hoger aan de handelsdag begonnen. Ook de andere Europese graadmeters openden in de plus, na twee dagen met forse koersdalingen. Op Beursplein 5 kwamen de hoofdfondsen Heineken en AkzoNobel met hun jaarcijfers

De Amsterdamse AEX-index stond vlak na de opening 0,2 procent hoger op 393,24 punten. De MidKap steeg 0,1 procent naar 602,63 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen 0,4 tot 0,5 procent.

Op het Damrak viel AkzoNobel uit de toon met een verlies van 4 procent. Het verf- en chemiebedrijf toonde zich bij de presentatie van zijn jaarcijfers zeer voorzichtig over 2016. De jaarcijfers van Heineken waren iets beter dan verwacht en zetten het aandeel van de brouwer 0,5 procent in de plus.