economie

‘Albert Heijn moet winkels België afstoten’

Door ANP - 22 februari 2016

BRUSSEL (ANP) – Albert Heijn moet acht winkels afstoten in België. Anders kan de beoogde fusie met het Belgische supermarktbedrijf Delhaize niet doorgaan. De Belgische Mededingingsautoriteit heeft het voorstel voor de sluiting van de acht vestigingen gedaan, meldden vakbonden in België tegenover persbureau Belga.

De waakhond zelf wil niets bevestigen of ontkennen. Een woordvoerder wilde alleen zeggen dat er nog geen beslissing is genomen met betrekking tot de fusie, maar dat er een ,,ontwerpbeslissing” voorligt.

Een woordvoerder van het moederbedrijf van Albert Heijn, Ahold, zei dat er om aan de bezwaren van de toezichthouder tegemoet te komen er waarschijnlijk winkels van beide bedrijven moeten worden afgestoten. Concrete aantallen wilde ook hij niet noemen. ,,Het gaat om een beperkt aantal winkels”, wilde hij wel kwijt.