economie

Amsterdamse beurs verwerkt cijferstroom

Door ANP - 18 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is donderdag in de plus geopend. De andere beurzen in Europa begonnen ook overwegend in het groen aan de nieuwe handelsdag. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers een stroom aan bedrijfsresultaten. Daarbij vielen de forse koerswinsten van uitzender Randstad en advies- en ingenieursbureau Arcadis op.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 415,95 punten. De MidKap steeg 1,3 procent tot 642,38 punten. De indices in Parijs en Frankfurt dikten tot 0,6 procent aan. Londen zakte 0,2 procent.

Randstad was met voorsprong de lijstaanvoerder in de hoofdindex met een plus van zo’n 6 procent. De uitzender zag zijn winst en omzet vorig kwartaal verder groeien en voorziet die lijn voorlopig door te zetten. Bij de middelgrote fondsen steeg Arcadis ruim 6 procent. Het bedrijf, dat de afgelopen tijd op de beurs veel terrein kwijtspeelde, verhoogde onder meer zijn dividend.