economie

Beleggers bezorgd over banken

Door ANP - 08 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Beleggers hebben momenteel wereldwijd weinig vertrouwen in de aandelen van banken en verzekeraars. Aan beide kanten van de Atlantische Oceaan kregen financiële bedrijven maandag harde klappen op de beurzen.

In Frankfurt leidden de kolossen Deutsche Bank en Commerzbank de dans, met koersverliezen van bijna 10 procent. Analisten wezen onder meer op de risico’s van verdere tegenvallers bij Deutsche Bank. De grootste bank van Duitsland probeert minder afhankelijk te worden van zijn kwakkelende zakenbank en heeft daarnaast een grote blootstelling aan de oliesector. Daar zorgt de forse daling van de olieprijs voor grote financiële zorgen.

De beurswaarde van Deutsche Bank zakte maandag naar het laagste niveau van de afgelopen zeven jaar. Ook andere Europese banken moesten het ontgelden. Zo zakte ABN AMRO door een min van 7 procent tot onder de introductieprijs van het aandeel (17,75 euro) en leverde ING 6 procent aan beurswaarde in. De grote Franse en Britse banken leverden ook flink in.