economie

Beleggingsfondsen zien miljarden wegstromen

Door ANP - 28 februari 2016

LONDEN (ANP) – Beleggingsfondsen hebben in januari ruim 60 miljard dollar (55 miljard euro) aan middelen zien wegstromen. Daarmee liepen de onttrekkingen uit fondsen op tot het hoogste peil sinds het dieptepunt van de financiële crisis, stelde de Britse krant Financial Times zondag.

Het geld stroomde vooral weg bij Europese fondsen. Daaraan werd in de eerste maand van 2016 in totaal 42,6 miljard euro onttrokken. De stroom viel samen met het ongekend nerveuze begin van het jaar op de financiële markten. Zorgen over onder meer de Chinese economie haalden in de weken na de jaarwisseling wereldwijd zo’n 2300 miljard dollar van de waarde van aandelen.

De krant wees erop dat de uitstroom van kapitaal zonder problemen kon worden voldaan. Dat feit kan de zorgen over de risico’s die grote vermogensbeheerders vormen voor de totale financiële sector wellicht wat verlichten.