economie

Bescheiden winsten op Wall Street

Door ANP - 25 februari 2016

NEW YORK (AFN) – De beurzen in New York stonden donderdagmiddag op bescheiden winsten. Beleggers lieten zich leiden door positieve cijfers over de orderontvangst bij producenten van duurzame goederen in januari. Ook verwerkten zij de kwartaalcijfers van een aantal grote bedrijven.

De leidende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,6 procent hoger op 16.580 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,4 procent bij en kwam op 1937 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 4548 punten.

De kwartaalcijfers van computer- en printerfabrikant HP stelden teleur. Het aandeel ging 4,8 procent omlaag. HP bracht onlangs zijn divisie die hardware en IT-diensten levert aan de zakelijke markt onder in een apart bedrijf. Daarvan worden de cijfers volgende week gepubliceerd.

Sears

Winkelbedrijf Sears won 1,4 procent, ondanks tegenvallende cijfers. Ook de vooruitzichten van elektronicaketen Best Buy lieten te wensen over, maar de resultaten over het afgelopen kwartaal waren wel minder slecht dan verwacht. Het aandeel kreeg er 2 procent bij.

Bij de hoofdfondsen was United Technologies de sterkste stijger met een plus van 4,7 procent. Juristen zien wel degelijk kansen voor een overname van dat het industriéle conglomeraat door rivaal Honeywell (plus 0,3 procent). Zelf ziet het bedrijf weinig heil in zo’n fusie omdat die op mededingingsbezwaren zou stuiten.

Olieconcern ExxonMobil was rodelantaarndrager met een verlies van 1 procent, terwijl branchegenoot Chevron 0,9 procent inleverde. Amerikaanse ruwe olie werd donderdag 0,3 procent goedkoper op 32,05 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie zakte 0,2 procent tot 34,36 dollar.