economie

Bezuinigingen helpen winst Coca-Cola vooruit

Door ANP - 09 februari 2016

ATLANTA (ANP) – Coca-Cola heeft afgelopen jaar met name in zijn thuismarkt goede zaken gedaan. In andere delen van de wereld stond de omzet onder druk door de dure dollar. Er werd wel meer frisdrank verkocht, maar dat bracht minder dollars in het laatje. Kostenbesparingen leidden wel tot meer winst.

Dat blijkt uit de jaarresultaten die de Amerikaanse frisdrankgigant dinsdag naar buiten bracht. Coca-Cola behaalde over heel 2015 een omzet van 44,3 miljard dollar (39,5 miljard euro), 4 procent minder dan een jaar eerder.

Door prijzen te verhogen en scherp op de kosten te letten wist Coca-Cola de winst afgelopen jaar wel op te voeren. Onder de streep hield het bedrijf 7,4 miljard dollar over, 4 procent meer dan in 2014.