economie

BinckBank onderuit op Beursplein 5

Door ANP - 08 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs bleef maandag dicht bij huis, evenals de andere Europese graadmeters. In Amsterdam werden de jaarcijfers van onlinebroker BinckBank slecht ontvangen. Verder verwerkten beleggers onder meer een overnamebod op Reesink.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,1 procent in de plus op 414,46 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 650,42 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt stonden vlak tot 0,2 procent hoger.

BinckBank kelderde 9 procent procent. De onlinebroker zag de handelsactiviteiten in het laatste kwartaal van vorig jaar afnemen. Ook het nieuwe jaar is ,,langzaam” van start gegaan. Handelsbedrijf in landbouwmachines Reesink kreeg een overnamebod van een consortium onder leiding van investeerder Gilde. Er werd nog niet gehandeld in het aandeel.