economie

Bloedrode dag op Europese beurzen

Door ANP - 24 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met forse verliezen gesloten. Zorgen over de dalende olieprijzen en wereldwijde economische groei zorgden voor een negatief sentiment. In Amsterdam blonken Wolters Kluwer en Delta Lloyd uit, als de enige twee winnaars in de AEX.

De hoofdindex op Beursplein 5 eindigde uiteindelijk 1,9 procent lager op 407,52 punten. De MidKap zakte 1,5 procent tot 628,51 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt daalden tot 2,6 procent. De prijs van Amerikaanse olie zakte 2,5 procent naar 31,10 dollar per vat. Brent werd 0,5 procent goedkoper op 33,12 dollar per vat.

Wolters Kluwer won 5,2 procent. De informatietoeleverancier maakte bekend eigen aandelen in te kopen en het dividend te verhogen. Delta Lloyd volgde op de voet en steeg 4,5 procent. De verzekeraar kondigde aan met zijn omstreden claimemissie nu op een opbrengst van 650 miljoen euro te mikken, in plaats van de eerder aangekondigde 1 miljard euro.