economie

China ziet geen reden voor daling yuan

Door ANP - 14 februari 2016

PEKING (ANP) – Een verdere waardedaling van de Chinese munt, de yuan, zou niet aan de orde moeten zijn. Topman Zhou Xiaochuan van de Chinese centrale bank wees dit weekeinde in een interview op de gezonde betalingsbalans, de genormaliseerde uitstroom van kapitaal en de stabiliteit van de yuan ten opzichte van diverse andere valuta’s.

De centrale bankier zei ook dat zorgen over de slinkende valutareserves geen reden tot zorg kunnen zijn. De reserves zijn volgens Zhou Xiaochan nog altijd meer dan toereikend om betalingen te voldoen en om de financiële stabiliteit te waarborgen.

China devalueerde de yuan in augustus vorig jaar, een stap die wereldwijd resulteerde in zware verliezen op de aandelenmarkten. Beleggers haalden in januari voor de tweeëntwintigste maand op rij geld weg uit het land, naar schatting ging het om 118 miljard euro. In december kwam het totaal nog op 141 miljard euro.