economie

College: accountants Vestia schoten tekort

Door ANP - 25 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – De accountants van Vestia hadden de jaarrekeningen van de woningcorporatie over 2009 en 2010 nooit mogen goedkeuren. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelde donderdag in een hoger beroep dat de accountants tekort zijn geschoten.

De klacht van Vestia tegen de accountant van Deloitte Nederland die de jaarrekening van 2009 controleerde is hierdoor voor een deel alsnog gegrond verklaard, omdat de accountant zorgvuldiger te werk had moeten gaan. Hij krijgt een waarschuwing van het CBb.

Wat betreft de klachten tegen de accountant van KPMG die zijn fiat gaf over de jaarrekening van 2010, verwijst het CBb terug naar een eerdere uitspraak waarbij deze al een berisping had gekregen.

Vestia kwam in 2012 in de problemen door de handel in zogeheten derivaten. Andere woningcorporaties moesten bijspringen om de grootste corporatie van Nederland overeind te houden.