economie

Cool Investments wil V&D overnemen

Door ANP - 06 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Cool Investments van de Nederlandse ondernemer Roland Kahn wil V&D overnemen. De partijen voeren exclusieve gesprekken met elkaar, hebben ze zaterdag bekendgemaakt in een gezamenlijke persverklaring.

Cool Investments – bekend van onder meer de retailketen CoolCat – wil alle activiteiten van het failliete warenhuis overnemen. De onderneming is van plan een groot deel van de V&D-warenhuizen ,,zonder onderbreking door te starten”, zo staat in de verklaring.

Dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor de medewerkers, leveranciers en schuldeisers. ,,De beoogde doorstart door Cool Investments biedt een groot deel van de betrokken werknemers een goede kans op een nieuw dienstverband”, staat in de verklaring. ,,Voor de leveranciers biedt de doorstart een mooi perspectief op verdere leveringen.”

Bankfinanciering

Bij V&D werken zo’n 8000 mensen, 5000 van hen in de winkels en 3000 in La Place restaurants.

De curatoren en Cool Investments hopen dat ,,de constructieve besprekingen met de bank en de vastgoedeigenaren snel tot een positief resultaat zullen leiden”. De overname is echter nog afhankelijk van twee belangrijke voorwaarden, namelijk het rondkomen van de bankfinanciering en de medewerking van de vastgoedeigenaren. Wanneer er duidelijkheid komt, is volgens de curator daarom koffiedik kijken.

Vrijdagavond werd duidelijk dat de overnamegesprekken in de eindfase beland waren.