economie

Delta Lloyd uitblinker op lagere beurs

Door ANP - 24 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenhandel in Amsterdam is woensdag met een klein verlies begonnen. Uitblinker op Beursplein 5 was de geplaagde verzekeraar Delta Lloyd, die voorbeurs bekendmaakte dat de plannen voor zijn bekritiseerde aandelenemissie zijn aangepast.

De AEX-index noteerde kort na opening 0,1 procent lager op 414,90 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 634,58 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,2 procent omlaag.

Delta Lloyd mikt met zijn claimemissie nu op een opbrengst van 650 miljoen euro, in plaats van de eerder aangekondigde 1 miljard euro. De verzekeraar wees op de goede vooruitgang die sinds de aankondiging van de emissie, eind november, werd geboekt. Daardoor is er minder nieuw kapitaal nodig dan gedacht, om de buffers op het gewenste peil te krijgen. Het aandeel Delta Lloyd stond bovenaan de AEX met een plus van 10 procent.