economie

Deskundigen kijken naar waarde SNS-aandelen

Door ANP - 28 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Deskundigen moeten bepalen welke waarde de onteigende aandelen van SNS Reaal vertegenwoordigden op het moment van de nationalisatie van de bank en verzekeraar, op 1 februari 2013. Dat heeft de Ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam bepaald.

De drie aangewezen experts moeten de Ondernemingskamer adviseren bij een besluit over de waarde. Daaruit moet blijken of de onteigende aandeelhouders en schuldeisers van SNS alsnog recht hebben op een vergoeding.

Bij de nationalisatie van SNS Reaal bleven aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers met lege handen achter. De Ondernemingskamer oordeelde eerder al dat zij daarmee te karig werden bedeeld. De Hoge Raad stelde vervolgens echter dat dit besluit moest worden heroverwogen. In dat kader zijn nu experts aangewezen voor het deskundigenonderzoek.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die zich inzet voor compensatie, liet weten dat nog onduidelijk is hoelang het onderzoek gaat duren. ,,Gezien de omvang en complexiteit is de verwachting dat dit geruime tijd in beslag zal nemen”, aldus de belangenbehartiger van beleggers.