economie

DNB overweegt kluis te verhuizen

Door ANP - 24 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandsche Bank (DNB) kijkt naar de mogelijkheden om zijn kluis te verhuizen. Daarin ligt een deel van de Nederlandse goud- en geldvoorraad opgeslagen.

De kluis van de centrale bank bevindt zich in het uit de jaren zestig stammende hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam. Nu dat gebouw toe is aan een renovatie, wil DNB bekijken of de combinatie van ,,waardegebied’ en kantoor nog passend is. De aanwezigheid van de kluis stelt namelijk hoge eisen aan de beveiliging, zowel voor medewerkers als bezoekers.

Daarnaast is het regelmatige waardetransport van en naar het gebouw in het centrum van de hoofdstad complex. In de loop van dit jaar moet duidelijk worden of de kluis wordt verplaatst, en zo ja waarheen.