economie

Duitse export kromp in laatste maanden 2015

Door ANP - 23 februari 2016

WIESBADEN (ANP/DPA) – De export van Duitsland is in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,6 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Dat meldde het Duitse statistiekbureau dinsdag.

Met de eerste krimp in drie jaar zette de uitvoer een rem op de groei van Europa’s grootste economie. Die werd vorig kwartaal, zoals eerder gemeld, 0,3 procent groter ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De groei werd vooruitgeholpen door de bestedingen van consumenten en de overheid en de investeringen van bedrijven.

De Duitse overheid eindigde 2015 mede dankzij de aanhoudende economische groei met een recordoverschot van 19,4 miljard euro. Daarmee kwam de plus overeen met 0,6 procent van het Duitse bruto binnenlands product.