economie

Ex-topman PostNL aan de slag bij concurrent

Door ANP - 25 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Voormalig topman Harry Koorstra van PostNL wordt president-commissaris bij SHM, het moederbedrijf van Sandd. Dat maakte dat post- en pakketbedrijf, de belangrijkste uitdager van marktleider PostNL in Nederland, donderdag bekend.

Koorstra neemt de voorzittershamer per 1 maart over van Ronald van de Laar, die de dagelijkse leiding bij Sandd op zich neemt. Met zijn komst krijgt Sandd volgens Van de Laar ,,een ervaren bestuurder met veel marketing- en logistieke kennis aan boord”.

De aanstaande president-commissaris roemde Sandd als ,,een ondernemend en innovatief bedrijf, dat een mooie positie in een uitdagende markt heeft weten op te bouwen”. Om de onderneming verder te laten groeien is volgens de gewezen topman van voormalig monopolist PostNL wel een ,,gelijk speelveld” nodig.